Johannusdrank
Chaos in mijn hoofd.
Alsof de bliksem is ingeslagen.
First things first.
Midzomer.
Alles strijdt om
voorrang. Concentratie daarom nu.
De dagen worden
alweer korter, één à twee minuten per dag.
De natuur is over
zijn grootste groei.
Nu komt nog het
waterlot, of St. Janslot.
Een tweede uitgroei
van bomen en planten. Een laatste groeistuip voor de winter weer invalt.
Nu kunt u nog St
Jans kruid plukken en daar een heerlijke winterdrank van maken.
Het kruid groeit
bij ons in Amerongen zeer overvloedig.
Natuurlijke prozac,
zeggen ze over het Johannuskruid,
dankzij het hypericum
dat zich in de donkerrode stipjes aan de onderkant van de bladeren bevindt.
Het is echt een
tovermiddel, perfect om een kleine winterdepressie te verdrijven.
Nodig: Een liter
jenever.en een bos bloeiend Sint Jans Kruid.
Bereiding: Rits
de blaadjes en de bloesem van de stengels. Stop hier een fles mee vol.
Giet de jenever
er over heen. Goed afdichten en een paar weken laten staan.
Na een nacht al
is de jenever prachtig rood. De smaak is heerlijk en uniek.